Ukus Grcke u Beogradu


Zar ne možemo svi uživati u čarima Grčke i njene hrane, da osetimo opojni miris mediterana, svakog godišnjeg doba, a da ne odemo zaista tamo? Nisam sigurna ni da bi mogla Grčka primiti celu Srbiju... U svakom slučaju moramo biti dovitljivi... 



*Ovo je jedan od onih starijih materijala koji tek sada postaju postovi. *
Zamišljam leto... Da je to bilo ovih dana ne bih morala ni da zamišljam kada nas ovoliko Sunce voli svaki dan. Elem, sunce, vreline, osvežavajući hladni napitak u ruci i glad u stomaku. Razmišljam o pekari, ali testo jedem često tokom zime i radnih sati. Prolazim pored pizze na parče i trenutno nisam raspoložena za Italiju, mada su to jako retki trenutci. Pljeskavica mirise i vuče ka sebi. Ipak je ona naša kraljica ukusa. Ali pri samoj pomisli na nju u stomaku osećam težinu... I dok tako razmišljam, vagam u glavi, šta kupiti, iz nekog kafića se prolama budući letnji hit. Ne znam ko peva niti šta, ali na putu mi se otvorila nova opcija. Giros, Grčka, sunce, muzika, leto... a u realnosti proleće u Beogradu.
Ulazim sa meni dragom osobom u Mc Giros u Svetogorskoj ulici. Kiša počinje da sipi napolju, biće pljusak sigurno. Naručujemo dva velika pileća girosa i čekamo da nam spreme. Raspoloženje kao i usluga osoblja zavisi od smene... Moram reći da je giros fantastičan i da je porcija odgovarala ceni tako da smo se lepo okrepili ali i utolili glad. Za pohvalu! 
Evo kako je izgledao (izgleda) enterijer i exterijer objekta.


hm... njam! :)
Enterijer

Cene levo od šaltera

Ulaz i prepznatljivi znak
Exterijer sa desne strane šaltera

P.s. Toliko smo se prijatno iznenadili da smo se vratili još jednom, ali po lepšem vremenu. Morala sam da napravim još slika ali i ponovo da uživam u ukusu Grčke.

0 Comments