Masta... Reci mi sta nevidis


Na malom sezonskom ostrvu može se naći mir, spokoj i mašta. Okružen zelenilom, jezerom, porodičnim ljudima u svojim vikendicama, bivši pisac dolazi da ubije preostalo vreme svog života utapajući ga u nepresušnim izvorima viskija.





U invalidskim kolicima sa dobrim manirima, pun ironije i bogatim rečnikom pokušava da održi samoću. Ne odguruje ljude od sebe ali ih ni ne vuče ka sebi, što ga čini pozitivcem. Svoju maštu, verovanje i duh vesterna, ali ne i garderobu, usmrtio je neizbežan sled nesrećnih događaja pre šest godina koji ga i danas muče. Od tada sebe više ne smatra za pisca.


Kao i u svakoj, američkoj, priči pojavljuje se samohrana majka s decom. U ovom slučaju tri ćerke. Naravno, srednja ćerka mu se uvlači pod kožu sa pričom da je nauči da piše priče. Ali pre toga mora da nauči da "vidi sto se ne vidi". Uloga najmlađe je da izaziva emocije svojom slatkošću, najstarija je u pubertetu i hejtuje sve, majka je u procesu razvoda i flertuju. Film je za sve uzraste što može da otkrije u startu da ničeg više od flerta neće ni biti... 


Nemam puno šta da vam otkrijem o filmu jer je po američkim family stereotipima, ali želim da preporučim za gledanje jer obiluje lepim, pristojnim i iznad svega domišljatim izražavanjem. Kao i lekcijama o mašti. Da! On uči devojčicu da prvo razvije maštu pa onda da piše priču. "Reci mi sta nevidis" govori joj svaki dan dok ona ne izmisli prvu stvar, a potom i celu priču.


 Više o filmu na imdb (http://www.imdb.com/title/tt1839654/)

Život je lepši kada nam radi mašta  :)

Recite mi šta NEVIDITE, dole u komentarima :D

0 Comments