Princes krofne sa čokoladom

Kao i ostali recepti koje sam ovde objavila, ne tvrdim da su originalni, ali su nekako našli put do moje kuće i mi smo ih prisvojili i malo modifikovali.
Svi znate da sam veeeliki fan čokolade i da sam vrlo probirljiva po pitanju iste. Ali da je uvek volim umetnuti gde god mogu. Tako je nastao i ovaj recept.





PRINCES KROFNE PRELIVENE ČOKOLADOM

Potrebno za testo:
2 čaše vode (2 dl.)
1 čaša zejtina
kašičica soli
250 gr. mekog brašna
1 prašak za pecivo
6 komada jaja

Fil:

1 litar mleka
3 pudinga od vanile
15 kašika šećera
1 šlag

Glazura:
100-150 gr. čokolade za kuvanje
50 gr. margarina
3 kašike mleka

U lonac od  dve litre sipati vodu, zejtin i so da provri. Skinuti sa vatre i u to dobro umešati brašno sa praškom za pecivo i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno testo umutiti jedno po jedno jaje.

Kašičicom spuštati testo, malo razmaknuto da bi krofne imale mesta da narastu, u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta, a zatim smanjiti na 180 stepeni (čim se podignu) i nastaviti pećenje još oko 30 minuta da bi krofne bile lagane kada se izvade iz rerne.  (Nikada ne treba odmah vaditi iz rerne, nego postepeno otvarati po malo rernu da ne bi krofne spale). Kada su gotove ostaviti da se ohlade.

U lonac od dve litre sipati mleko i šećer, od koga odvojiti da se razmuti puding, (do 2 dl.). Skuvati puding i ostaviti da se ohladi. Umutiti šlag sa mlekom po receptu sa kesice (malo manje mleka da bi bio gušći). Sjediniti puding sa šlagom.
Krofne preseći  i puniti sa filom.

Čokoladu, margarin i mleko otopiti na ringli i tako toplo preliti preko princes krofni (Ako volite više čokolade preko krofne, napravite veću količinu, po ukusu).











0 Comments