Ja, ja i samo ja


Rođena sam u Beogradu 1982.godine, gde živim, radim i studiram. 
Jedan sam od osnivača Udruženja "Anita Mei" čiji je cilj očuvanje starih zanata posebno u oblasti krojenja i šivenja. Pokretač ideje sa realizacijom prvog magazina sa glavnom temom krojenje i šivenje na teritoriji Srbije pod nazivom Anita Mei. Sve brojeve možete videti u oznaci Anita Mei magazin.

Ne radim nigde fiksno radno vreme, barem ne više, i slobodna sam da me uposlite za neki posao. Sve moje reference u kategorijama:


Arhitektura: Završila sam srednju arhitektonsku i postala građevinski tehničar za visokogradnju. Par puta pokušala da se upišem na državni Arhitektonski fakultet, neuspešno. Pre upisivanja na državni Građevinski fakultet, pauzirala sam jednu godinu. To vreme sam ispunila radom u projektnom birou Arko trade na Dedinju. Od tada sam radila neke manje poslove crtanja projekata za legalizaciju i idejnih projekata. Nemam licencu za potpisivanje, samo crtam. Trenutno sam apsolvent Građevinskog fakulteta.

Proza i poezija: Ovu sekciju namerno nisam nazvala književnost jer bi to značilo da umem sama sebe da lektorišem, a to nije istina. Pišem od 1995.godine mada se prvi radovi mogu naći i u 1993. Prvi javni uspeh sam imala 1999. na konkursu SUBNOR-a na opštini Zvezdara za literalni rad pod nazivom „Boje, mirisi i zvuci grada bude u meni nadu za bolju budućnost“. Priča pod nazivom “Bol” je uvrštena u najlepša ostvarenja sa V konkursa za najkraću kratku priču i objavljena u knjizi “Alisa u zemlji priča” (“Alma”, 2006); priče “List”, “Nežni dodir”, “Greh”, “Priča koja možda nikada nije trebala da nastane...” i “Borba leta i jeseni” su objavljene na književnom sajtu Eniaroyah (2008); priča pod nazivom “Neko mi je ukrao vreme” je uvrštena u najlepša ostvarenja sa VII konkursa za najkraću kratku priču i objavljena u knjizi “Priče za poneti” (“Alma”, 2008); priča “Gospodin Pera” je objavljena u zbirci “Balkanska šaputanja” (“PantaOz Publishing”, Australija, 2009); priče “Jačina ljudske duše”, “Rezon života”, “Savršenstvo” i “Pitanje” su objavljene na sajtu Extremity blog (2009), priče “Čudno pitanje”, “Mali putnik” i “Ostavljena u bledilu” su objavljene u “Antologiji najkraće neobjavljene priče časopisa AKT” (2009); priča “Nemi posmatrač” je uvrštena u najlepša ostvarenja sa VIII konkursa za najkraću kratku priču i objavljena u knjizi “Od priče do priče” (“Alma”, 2009); priča “Potraga i gubitak” je uvrštena u zbirku “Najkraće priče 2009” (“Alma”, 2010); priče “Čovek i tigar” i “Soul meet” su uvrštene u najlepša ostvarenja sa IX konkursa za najkraću kratku priču i objavljene u knjizi “Kuće u vazduhu” (“Alma”, 2009);  priče “Odraz” i “Čovek sa dva lica sreće” su uvrštene u zbirku “Najkraće priče 2010” (“Alma”, 2011) i neke priče koje su objavljivane ali sajtovi više nisu u funkciji pa ih neću pomenuti. Trenutno radim na dva romana i idu jako sporo zbog obaveza oko Anita Mei magazina...

Grafički dizajn: Njime sam počela spontano da se bavim. Sestra je diplomirani grafički dizajner štampanih medija i sa njom sam prošla skoro svaki drugi korak obrazovanja. Iza sebe imam prihvaćene logo-e i solidnu saradnju sa inostranim klijentima. Trenutno sarađujem sa sestrom na mnogobrojnim projektima.

Rad na računaru: Vladam mnogim programima. Samouka sam i nemam ni jednu diplomu kurseva za računare. Nabrojaću neke koji mogu na blic da se setim. MSOffice, Windows, Internet, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, AutoCAD, ArchiCAD, i ostali programi. 2013. sam završila početni kurs za izradu web stranica (Dreamweaver, Photoshop - web i još ponešto). Sve što ne znam, mogu brzo da naučim. Sama ili uz podršku.

Fotografija: Isključivo kao hobi koji me usrećuje i ispunjava kreativno vreme. Učila sam od najboljeg, od tate, koji je svojevremeno držao kurs fotografije. Po potrebi, u nedostatku fotografa, radim na toj poziciji za magazin.

Maketarstvo: Takođe hobi. Sklapam makete (post broj 3) ali sam se bavila i pravim maketarstvom tj. pravila sam makete objekata od kartona, šperploče i drugog materijala kao prezentaciju svojih projekata klijentima.

Slikanje i crtanje: Davno prošlo vreme. To znanje mi sada pomaže pri radu na grafičkim rešenjima.

Šivenje i krojenje: Moji radovi i dela mogu da se vide u Anita Mei magazinu. Znanje tehničara mi zaista dosta pomaže.

Moj moto: Život je lep! Iskoristi kvalitetno svaki dati sekund svog života jer život prolazi brzo...

Volim kreativnost i ne mogu da zamislim život bez nje.