Avione baci nam bombone...

Ovo je dream tim koji sve makete sklapa
F-15D EAGLE proizvođača ACADEMY R=1:72

Ovako se sklapao F-16D



Ovako izgleda ceo

Prvo smo obojili "glavne" sitnice koje čine maketu tako realnom i detaljnom, dok je još bila u njenom originalnom ramu. Detalje je tada najbolje bojiti jer u većini slučajeva, kada se maketa sklopi, nemoguće im je prići.
Pogled na rakete
Kada se farba (uljana ili akrilna) osuši (uljanoj bi trebalo oko 8 sati) bojimo drugi sloj i opet čekamo da se proces sušenja završi. Detaljno pratimo uputstvo koje je priloženo uz kutiju i počinjemo sa sklapanjem delova.
Detalj kabine
Nikako, ovo svi maketari i maketarski sajtovi upozoravaju, a kada se bolje razmisli vrlo je logično, ne odvajajte delove pre nego što smislite gde ćete ih zalepiti!
 Ako sklapate ovakve borbene avione, savet je da bombe i točkove stavite kada bukvalno završite maketu.






Dekali
Dekali - ili sličice koje vidite ma maketi. Skidaju se sa kartončića potapanjem u vodu. Savet: Malo ih držite u vodi, nikako da se sami odlepe i plutaju po vodi. 

Onda ih, tako sa sve kartončićem, prinesite ciljanom mestu na maketi i lagano svucite pincetom ili četkicom (nakvašenom četkicom). Pritiskajte polako četkicom dekal da istisnete vazduh i fiksirate za maketu. Utapkajte krpicom da se što bolje osuši ali pazite da je ne povučete za sobom.

Za otežavanje nosa aviona (da, da i ja sam mislila da ne treba ali sam se prevarila) koristili smo olovo.
Ako primetite da neki delovi mogu da se stave umesto drugih (opcioni) nedajte se zbuniti. Samo razmislite koliko želite da vam maketa izgleda detalno.

Uživajte u maketarstvu...

0 Comments