Krojenje, sivenje i nosenje sakoa

Kako svoju kreativnost da usmerite u nešto korisno i upotrebljivo?

Do sada ste sigurno se pitali zašto da se bavim maketarstvom kada to neće niko videti, hvataće prašinu na polici. Jednom sklopljena maketa nije više tako interesantna, neki će reći.
Kulinarstvo nije baš pogodno jer sve što napravite se brzinom svetlosti pojede a kuhinja ostaje satima u neredu.
Nemate finanskijsku podršku da preuredjujete dom ili to nije prioritet. Kao ni putovanja koja pored finansija iziskuju i veće slobodno vreme.
Čitanje knjiga nije hobi, to je deo kulture.

Ako je sve to tako, a nije (mogla bih skoro svaki argument da pobijem razumnim objašnjenjem), onda vam predstavljam novu ideju za usmeravanje vaše kreativnosti.
Šivenje!



Malo drustvance se sakupilo na jednoj večeri i došlo na ideju da obnovi stara zanimanja kojim smo se bavile u detinjstvu ali sada na višem nivou. Rešile smo da sašijemo sako za moju sestru, za poćetak.
U detinjstvu smo šile Barbikama odevne kombinacije, pravile klovniće od materijala, ušivale dugmad... Tokom godina smo, svaka za sebe, šile neki komad odeće (uglavnom suknje) i ta naša pasija se ohladila. Listajući Burdu došle smo na ideju da prvi put sašijemo nešto komplikovano poput neobičnog sakoa. Originalna ideja za kroj je izvadjena iz Burde, ali smo nadogradile sam sako u toku pravljenja svojim idejama i obogatile detaljima.

Kako se sve odvijalo možete pogledati  dole.



0 Comments