Svadba, svadba!!

O kako volim svadbe!

Pre nekoliko dana sam bila na jednoj, onako porodično. Udavala se naša kumica Sanja.
Sestra i ja smo joj ukrašavale tortu koju je majka ispekla.

A kako je sve to prošlo... pogledajte u prilogu.Ono što je bilo sigurno na početku, kada smo imali veliko porodično zasedanje, je oblik dva srca. Čak ni tačan oblik srca nismo mogli da se dogovorimo neko vreme. Svako je želeo da ispolji svoju ideju. Ali bi šta bi. Srca su konačno usklađena, nacrtana, a skica je preneta u radionicu. Napravljen je šablon od kartona i pošto su kore ispečene ubrzo su bile isečene. Rimuje se :)

Posle filovanja, znali smo da nećemo stavljati ni fondan, ni šlag jer ne mogu da izdrže dugo bez frižidera. Dogovor je pao na rendanje čokolade za mešanje... Tražili smo po netu neka rešenja, konkretno smo hteli uraditi kao Rudolf sa 24kitchen ali nismo imali sreće da nađemo tu tortu. Sestra i ja smo se dogovorile da stavimo perlice kako bismo oivičile srca da bi bilo vidljivije da su u pitanju dva srca, i naravno cveće! Nekako još uvek, iako je sve modernizovano, minimalistično i tako dalje, ne mogu da zamislim svadbarsku tortu bez cveća.

I tako smo krenuli u kupovinu perlica i cvetića. :)

Dugo smo tražili odgovarajuće cvetove. A kada smo našli prodavnicu sa velikim izborom, to nam je zadalo još veće muke. Šta odabrati i šta uklopiti sa čime? Teško je kada nemate jasnu sliku pred očima šta želite.

Po odabiru, dok smo se vraćali kući neko je predložio da kupimo i testeninu. Široku. Za romboidno rendanje i ukrašavanje. Odlična ideja! Savršeno je pomogla.

Evo kako je sve ostalo teklo...

Testenine i izrendana čokolada

Uklanjanje testenina. Mora vrlo pažljivo kako ne biste vratili odvojenu čokoladu i sve upropastili.

Zadatak uspešan! :)

Vizuelno odvajanje srca različitom šrafurom

Brazde pravljene viljuškom. Tako se lakše "popravljaju" neravnine pri filovnju

Postavljanje perlica. Prvo na većem razmaku.

Dodavanje perlica jer su onako retko raspoređene bile manje uočljive.

Iako je torta bila lepa samo sa perlicama, ipak je torta za svadbu. Dakle CVEEEĆE! :D

Evo kako je naša torta izgledala sa ostalima na svadbi...
Uživajte ljudi!

0 Comments