Voyager ekskluzivno!!!



Dragi moji da li se sećate makete Voyager u čije smo pakovanje virili pre dosta meseci? Sada vam ekskluzivno prikazujem fotografije završene makete!




foto: Aleksandra Gavrilović


Rađena je detaljno, dugo i sa mnogo strplenja. Nekada se činilo da će to strpljenje pući i da će ga baciti u zid, zbog previše sitnih prozora kojih ima veliki broj, ali izdržao je.

"Posle prve palube sa prozorima hteo sam da ga razlupam!" - izjavio je čovek koji ju je sklapao.

Zbog velikih površina (da samo vas podsetim voyager je dugačak čak 51,4cm!) koje je trebalo obojiti, savetovali su da koristi airbrush i olakša posao. Kako je imao problema sa gore navedenim, odlučio je da celu stvar poveri četkicama različitih debljina kao i mnogobrojnim čačkalicama. Da, da čačkalicama! Kao što možete videti u nastavku, ispalo je savršeno!


Sve što mu je bilo potrebno da sklopi maketu možete videti ovde

Voyager je prelazio bojom tri puta, a na nekim delovima čak i četiri. Sve boje je ispratio iz uputstva sem što je umesto aluminium koristio silver.
U uputstvu stoji da se neke boje mešaju u određenom odnosu. U plastičnoj posudi je špricem odmeravao odnos boja, mešao ih i kao takve nanosio u što tanjem sloju. 

"Uputstvo je zaista temeljno urađeno! Nisam imao nedoumica, niti sam morao da se pomažem štapom i kanapom kako bih uradio nešto. Sve sam doslovce pratio i ispalo je super. Ponosan sam na ovu maketu." Odgovorio je kada sam ga pitala da li je bilo nekih problema pri sklapanju, da li se dovijao zbog nedostatka informacija.

Cela maketa je rađena bez primera, šmirglanja delova i ostalih radnji profesionalnih maketara. Izuzev gitovanja. To je bilo neophodno jer bi se na ovoj maketi razmaci u delovima posebno primetili.

Kako bi maketa izgledala još impresivnije odlučio je da unutra ubaci osvetljenje!
U početku ideja je bila da se ubace diode, ali kako ih nije našao plan je morao da se menja. Rastavio je noćnu lampu, izvukao sijaličice i ugurao ih u maketu kroz hangar, kome je u uputstvu ostavljeno opciono da li će maketar da zatvori vrata ili ostavi otvoreno... Preko tog otvora je povezao sa strujom i pustio u rad! Možemo samo pretpostaviti da su i tvornici makete, gospoda iz Revell-a, imali ideju da omoguće ljudima koji žele da osvetle maketu da to i urade na što lakši način. Unutar nje ima dovoljno prostora da se smeste svetiljke kao i kablovi koji su neophodni.

Na žalost fotografije osvetljenog Voyagera nisu ispale dobre te ih takoreći nemam... Ali čim nabavim, uploadujem vam! :)

Do tada uživajte u ovim lepim fotografijama! :) 



Lepljenje dekala - sličica na maketu


istiskivanje vode i zaostalih mehurića vazduha ispod nalepnice

Prostor ostavljen da se ubaci rasveta








    
Bon voyage Voyager! :)

1 Comments

  1. Više fotografija možete naći na ovom linku:
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.444954932245662.1073741825.371490972925392&type=1

    To je facebook fan strana bloga.

    ReplyDelete