Svi znate da sam veeeliki fan čokolade i da sam vrlo probirljiva po pitanju iste. Ali da je uvek volim umetnuti gde god mogu. Tako je nastao i ovaj recept.
PRINCES KROFNE PRELIVENE ČOKOLADOM
Potrebno za testo:
2 čaše vode (2 dl.)
1 čaša zejtina
kašičica soli
250 gr. mekog brašna
1 prašak za pecivo
6 komada jaja
Fil:
1 litar mleka
3 pudinga od vanile
15 kašika šećera
1 šlag
Glazura:
100-150 gr. čokolade za kuvanje
50 gr. margarina
3 kašike mleka
U lonac od dve
litre sipati vodu, zejtin i so da provri. Skinuti sa vatre i u to dobro umešati brašno sa praškom
za pecivo i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno testo umutiti jedno po jedno jaje.
Kašičicom spuštati
testo, malo razmaknuto da bi krofne imale mesta da narastu, u podmazan pleh i peći
u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta, a zatim smanjiti na 180 stepeni (čim
se podignu) i nastaviti pećenje još oko 30 minuta da bi krofne bile lagane kada
se izvade iz rerne. (Nikada ne treba odmah
vaditi iz rerne, nego postepeno otvarati po malo rernu da ne bi krofne spale). Kada
su gotove ostaviti da se ohlade.
U lonac od dve litre
sipati mleko i šećer, od koga odvojiti da se razmuti puding, (do 2 dl.). Skuvati
puding i ostaviti da se ohladi. Umutiti šlag sa mlekom po receptu sa kesice (malo
manje mleka da bi bio gušći). Sjediniti puding sa šlagom.
Krofne preseći i puniti sa filom.
Čokoladu, margarin
i mleko otopiti na ringli i tako toplo preliti preko princes krofni (Ako volite
više čokolade preko krofne, napravite veću količinu, po ukusu).
0 Comments