Soul meet


Salvador Dali i njegova žena Gala

“Najdraža moja,

Pišem ti iz najgorih i najčistijih pobuda, da ostavim sve svoje grehe i pročistim dušu pred polazak. Rekla si da će svet stati kada odeš. Vreme je nastavilo da se iskrada iz mog života vukući me ka završetku. Zemlja je nastavila da se okreće iako sam bojkotovao Sunce navlačeći teške crne zavese na prozore, održavajući savršeni mrak u kući do večeri. Oko ponoći sam molio Mesec da se zameni sa  Suncem i krene unatrag, ali avaj, nikako da nađe pravu motivaciju...“

Završio je pismo, poljubio i stegao na grudi. Popeo se na stari most. Pogledao je u tmurno nebo s verom u sebe. Pogledao je u mutnu vodu, prekrstio se. S dubokim i teškim udisajem napravio je korak. Ni jedna misao, ni jedan pokret, ni jedan zvuk se nije otrgao od njega.

Tup udarac je na momenat razbio taj čudan muk. Voda je ubrzo izbacila na površinu beživotno telo muškarca i njegovu dušu, koja se vinula pravo ka nebu. Vreme za njega je konačno stalo. Mesec je prevladao Sunce, Zemlja je prestala da se vrti, vreme ga je dovelo do kraja i nestalo.

Maja Urošević 



Još jedna iz mog opusa objavljenih priča. Nastala je u junu 2009. godine i objavljena je među u najlepšim ostvarenjima sa IX konkursa za najkraću kratku priču u knjizi “Kuće u vazduhu” (“Alma”, 2009). Celu zbirku možete download-ovati u pdf-u sa sledećeg linka: 
ili kupiti preko njihove online stranice. 
(Za detaljnija uputstva čitalac se upućuje na sajt izdavačke kuće "Alma")

Nadam se da ste uživali... Za koji dan sledi još neka moja lepa priča.

4 Comments

  1. "ona ili on,on ili..."

    ReplyDelete
  2. ...pa i nije,nemam pojma odakle mi je to palo na pamet(!?)
    (koga ubiti i dali ubiti? nju ili njega?)

    ReplyDelete
  3. Priča je napisana... Jedna od mojih tmurnih gde nema preživelih... Salvador i Gala su mi (dok sam ponovo isčitavala) nekako prirodan izbor za "ilustrovanje" ove priče.

    ReplyDelete