Velike Stepenice



Unutrašnjost picerije
       Pre par godina sestra i ja samo „otkrile“ novu piceriju. Vraćale smo se iz štamparije po vrelom danu uz nenormalan broj stepenica (tada sam shvatila zašto tu ulicu zovu Velike Stepenice) crpeći svaki atom snage u nogama da stignemo do Pariske ulice i nekako se domognemo Knez Mihailove. Snaga nas je izdavala, mi smo bile uporne, ali baš kada smo mislile da ćemo sesti na beton i odmoriti, ugledale smo piceriju Stepenice! Zavirile smo im u baštu koja je zaštićena zelenilom od širih pogleda. Ispred ulaza je stajala ponuda dana i odlučile smo da istražimo. Moram samo da kažem da nisam neki ljubitelj novih stvari i lokacija. 

Ulaz u piceriju
 Restoran, picerija i muzički bar. Sastoji se iz dve celine koje dele pomenuta ulica Velike Stepenice nadomak Kalemegdana. Penjanjem, prvo ćete naići na piceriju koji se nalazi sa vaše leve strane, a potom i na Music Bar sa vaše desne strane nešto višlje. 

Pogled sa stepenica na Music Bar



Sadrži italijanski i kineski meni sa primesama domaćih specijaliteta, a prošle godine su uveli i doručak u ponudu. Usluga opuštena, skoro neprimetna i za svaku pohvalu. Pustiće vas da uživate u društvu i hrani ali će uvek biti u blizini da vas usluže kada to poželite. Hrana za oba dela se priprema u jednoj odvojenoj kuhinji koju ne možete videti jer se nalazi u prostorijama ispod picerije, sem pice koje spremaju samo u kuhinji picerije, tako da vam zamiriše skoro svaki sastojak dok je prave. Ako sedite na pravom mestu, možete i da vidite kako je prave.

Bašta picerije
Picerija se sastoji iz baštenskog dela, kuhinje, šanka i ugodnog prostora gde se služi hrana, koja ima diskretan pogled na reku, opremljena drvenim enterijerom. Prvi put kada sam naručila picu imala sam osećaj da se ne nalazim u Beogradu već u nekom italijanskom gradiću.


Pogled sa terase Music Bar-a
Music Bar sam posetila jednog  petka po završetku večernje predstave u pozorištu Slavija sa dragom osobom. Otkrili smo živu muziku (možete uživati petkom i subotom, ostale dane nismo proveravali), zatvoreno-otvoreni prostor za sedenje, fantastičan pogled na reku (sedeli smo tik uz ogradu) i kvalitetnu ponudu vina. Hrana se služila do 23h, a muzika je svirala bar do 01h posle ponoći.


Apsolutna preporuka!


Tip: probajte Kanelone sa šunkom, Calzonu, Pizza Prshuto, Pizza Diavolo Piroška Italiana ;)
Pizza Prshuto (pršuta, paradajz i rukola uz poznate ukuse pice)
Calzona (mala)

0 Comments