Organizacija, ko kaze da je to glupost?


Znam da neke osobe misle da ako si organizovan i znaš skoro svaki svoj dan unapred da je to loše…?? Ja ne mogu da se pomirim sa tom konstatacijom. Organizovanost ne znači da si ubio spontanost u sebi, već da možeš uvek imati slobodnog vremena za stvari koje te ispunjavaju, čine srećnim, spontanim. 

Cilj koji si sebi postavio u obliku plana za taj dan, i ako uspeš da ga ispuniš, činiće te srećnim i poletnim. Kada ne znaš šta sve moraš da obaviš u toku dana, obično ne znaš ni kako ćeš sve da postigneš i dan ti je prekratak... trebalo bi trajati bar 36 časova. Uvek si umoran i nikada zadovoljan, to je jer ne vidiš svoje ciljeve jasno čak ni kada ih ispuniš. Nemaš zadovoljstvo da ih „obrišeš“ sa liste „za uraditi“, pa samim tim ni osećaj da je stvarno gotovo.

Probajte da preokrenete život u svoju korist i sačinite barem mali plan, malu listu ciljeva, male predloge šta sve treba uraditi i malu listu problema koju treba rešiti. Kada jednu stvar precrtate fizički, onako odistinski, javite mi utiske.

NEzaboratite: Vi odlučujete o svom životu i vi sebi možete ulepšati život podjednako kao i da ga upropastite...

Život je lep! :)

0 Comments