Teorije o mudrosti

slika je preuzeta sa neta...

Najpametniji čovek na svetu kažu da je žena sa zanimanjem - vozač kamiona. Dugo sam razmišljala zašto je to odabrala kada je mogla imati bilo koji posao bilo gde u svetu?

Možda je iz siromašne porodice koja živi u prikolici negde uz put? Ne. Snašla bi se da je htela da izadje iz toga. Njeno zanimanje je i njen život. Ona provodi dane i noći u vozilu, uvek na putu, u nekom novom gradu. Bez prijatelja, bez porodice, bez prava na to.

Da li je život sa visokim koeficijentom inteligencije toliko težak da moramo da se odreknemo svega? Znam da se misli roje i množe velikom brzinom u glavama visokointeligentnih, ali da li im to onemogućuje da rade i žive medju običnim svetom? Ili ne mogu da podnesu ljudsku glupost i naivu? Sklanjaju li se zbog sebe ili zbog drugih?

Sigurno je da ima razvijene obe hemisfere mozga i gomile ideja koje se svakog dana menjaju. Da li je to preveliki pritisak za jednog čoveka?

Rastrzanost li je? Da li ne vidi jedan cilj ili misli da bilo šta da stvori neće biti toliko jako i veliko da je adekvatno predstavlja...?

Ne znam. Još uvek nemam ni jedan odgovor a imam toliko teorija. Šta vi mislite o tome?

I najbitnije: Da li ona misli da joj je život lep?

0 Comments