Instagram - zašto neeeće?

Dragi moji,

Ovo će biti jedna duža priča o tome kako sam ja otvorila instagram nalog i šta mu se sve dogodilo, a i meni sa njime.

Naime, većina vas zna koliko me privlači tehnologija, softveri, kao i aplikacije. Trudim se da budem u korak s vremenom i razvojem prethodno navedenih, pa stalno nešto instaliram, istražujem, otkrivam, učim...Radila sam razne poslove koji uvek nekako upletu računare i socijalne mreže kao i grafički dizajn, bilo da ga ja radim ili da sarađujem sa dizajnerima, između ostalog svima vam je poznat moj rad na magazinu Anita Mei i oko njega. Prošle godine sam pristala da radim community management (održavanje socijalnih mreža - u njihovom slučaju i odabiru samo facebook strana i profil) za Kreativnu sitničarnicu gde se mogu kupiti razne drangulije (pozamanterija i stvarčice za kuhinju, meni omiljena silikonska kesa - više o tome u nekom sledećem postu), ali je došlo do zastoja u saradnji pred kraj godine. Radujem se što su odlučili da se vrate i nazvali da nastavimo saradnju. (Takođe više o tome u nekoj drugoj priči)


U oktobru mesecu 2015. godine je izašao konkurs na nekom od onih portala za traženje posla za poziciju Community Manager koji je objavila firma Modni studio Gajić koja se bavi proizvodnjom i prodajom sportske garderobe. U oglasu je stajala i stavka - Instagram. Htela sam da apliciram i odmah sam uzela da instaliram i ja taj Instagram od koga sam do tada "bežala". Upornim pokušajima da otvorim nalog sa svih mogućih uređaja koje posedujem, nisam uspela. Na kraju kada sam probala sa tableta, rekao mi je da ne mogu da otvorim nalog na moju mail adresu jer ta adresa već ima instagram nalog!? Zastala sam u čudu. Hm.. Ja IMAM  instagram nalog?? Forgot password. Send it to e-mail. Mail sa resetovanom šifrom je uredno stigao na moju e-adresu. Promenila sam šifru, ušla na nalog i zatekla tuđinca. Čovek, muškog pola, arapskog porekla, bez ideje da koristi taj nalog je koristio moju e-mail adresu i otvorio svoj nalog. Kako? Ja i dalje ne znam kako se moglo to dogoditi, kada je instagram direktno povezan sa facebook nalogom.
Obrišem njegove dve slike, odpratim neke naloge koji imaju američke username, ali arapska imena i prezimena. Pogledam ko "mene" prati i vidim da me prati drugarica sa kojom sam stalno u kontaktu. Takoreći, izbacim njegov "nameštaj" i uselim se u moj profil sa sve promenom "boje zidova i vazduha". Naravno, promenila sam i šifru na mail-u, dodala neke sigurnosne stvarčice i promenila još neke šifre.
Neko vreme sam lepo koristila svoj profil. Imala solidan broj pratilaca, s obzirom da sam unknown person, oko 15-20 like na svaku objavu, ušemila se sa #hashtag i načinom rada na instagramu. Prevrnula sam ga na postavu, što bi rekli ljudi.
Aplicirala sam za posao, dobila ga i nastavila da koristim svoj profil, ali sam morala da u početku napravim nalog za MSG na svom telefonu. Možda ga je to zbunilo, ne znam..U februaru mesecu 2016. instagram mi je blokirao nalog....
Ne mogu da vam opišem koliko sam se loše osećala. Neko bi rekao, pa šta, otvori novi profil. Oni koji koriste instagram na dnevnom nivou znaće zašto je jako loše kada vam oduzmu nalog. Oduzmu, ukinu, blokiraju, zabrane pristup, obrišu username kao da nikada niste postojali, ono što ste like-ovali i komentarisali sada piše instauser... svi ti ljudi koji su me pratili, sve te ljude koje sam ja pratila.. nema, nestalo, odletelo sa košavom.Probala sam bukvalno na sve načine da vratim profil ali instagram je napravio tako da nemate mogućnost da se žalite, da potražite pomoć od realne osobe, da kontaktirate bilo koga od glavnih ko bi eventualno mogao pomoći...

I tada sam se pomirila sa insta sudbinom i otvorila novi nalog potpuno istog imena samo ima jednu tačkicu koja je morala da se umeša kako bi nalog bio napravljen. Slike koje sam tamo kačila na novom nalogu nisu imale smisla pa ih uglavnom nisam prenela. Neke nisam čak uspela ni da spasem...

www.instagram.com/zivotjelep.maja/

I dalje je Život lep!Nadam se da se ovo nikome neće dogoditi, a ako se dogodi, pomirite se brzo i jurnite u novu avanturu. A pre toga proverite vi koji nemate instagram nalog, da li stvarno nemate insta nalog. :)

Kako proveriti da li je neko otvorio nalog na vaš e-mail account?

Jednostavno. Idite na vaš facebook nalog i pronađite stavku instagram. Trebalo bi da nema ni jednog broja pored te stavke. Ukoliko ima, čestitam! Imate instagram nalog koji trebate da preotmete natrag.

0 Comments