22 miles i slatke kokice

Sinoć smo gledali "22 milje" i ova priča će početi sa utiscima o slatkim kokicama sa ukusom slatkiša, odnosno bombona.


Iako imam čudne odabire i sklop hrane, izgleda da nisam sama u ljubavi prema slatkim kokicama. Naime, pojavile su se pre nekog vremena neke slatke kokice ali jednostavno nisu bile dovoljno slatke. Potom su se pojavile gotove kokice sa čokoladom i nije mi bilo to to. Onda smo otišli u
redovnu kupovinu u Mađarsku i našli ove sa bombonama. Mmm... jooš tako malo im fali da budu baš po ukusu. Ove su najlepše od do sada probanih, ali i dalje im fali jačina i puna slatkoća poput slanoće kod slanih (običnih) kokica... Ali može se jesti. 



A sada o filmu. 
Priča je o izdaji, tajnim akcijama, špijunaži, kontrašpijunaži i osveti. Film je imao dobru foru, nije čak ni tako loše odrađen ali je na kraju neko uprskao. Film je napet, drži fino tenziju i sve, tokom celog filma. Izgrickala sam sve kokice, semenke i... pa dobro ne smem baš sve da odam šta mogu da pojedem tokom gledanja samo jednog filma. 



Sve počinje misijom u Rusiji gde ceo tim uspe da neutralizuje neku npr KGB grupu, nisam nešto propratila tačno kakva je grupa bila u pitanju. Pri akciji je ubijen neki klinac i ubija ga konkretno Mark. To ga neko vreme muči ali nastavlja život i svoj rad za "agenciju". Jednog dana u ambasadu Amerike dolazi doušnik jednog agenta i želi da preda disk na kome su kompromitujuće infomacije koje bi mogle da sruše vladu zemlje u kojoj se nalaze a zauzvrat traži da ga pošalju u Ameriku i da tamo dobije azil ili državljanstvo. Nisam obratila pažnju koja je to zemlja bila, ni tako neke detalje. Zaboravila sam da napomenem da sam bila izuzetno umorna, pa neke sitnice ćete videti tek kada sami pogledate film. Poenta naziva filma je da su trebali da pređu te 22 milje da stignu od ambasade do lokacije gde je bio avion za Ameriku. Peripetije i pucnjava i borba i svašta.. 

Glavni glumac je verovatno Mark Wahlberg i mislim da je film prilično razapet u komentarima gledalaca, a Ameri ga nisu baš najbolje ni razumeli jer nije baš "pravolinijski". Svakako preporučujem da pogledate i stvorite svoje mišljenje koje možete ako poželite da ostavite u komentarima ispod.

0 Comments