Studenti: zaboravljena vrsta

Studenti jednog fakulteta pri beogradskom univerzitetu već danima isčekuju šta će na sednici nastavničkog veća profesori sa dekanom na čelu odlučiti. Pitanja koja su mučila sve studente su uglavnom vezana za dodatne rokove (dodatne šanse da se da još neki ispit).
Hoće li ih biti? Ako hoće, kakav će biti raspored polaganja? Da li će biti jedan ili dva, kao što se ovih dana šuškalo po hodnicima fakulteta? Koliko će biti potrebno da se sakupi bodova za uslov? Hoće li biti zbirnog uslova? I tako dalje...
Kada se famozna sednica završila, onu koju su čekali dve nedelje studenti, ona koja treba da promeni nešto u životima naše omladine i smanji im broj zaostalih ispita, na hodniku se moglo saznati razrešenje ali ne ono koje su svi čekali. Saznalo se samo novo ime za amfiteatar koji su renovirali tokom letnje pauze! Glasanja o studentskim pitanjima nije bilo ni u planu.
Valjda je bitnije kako će se zvati amfiteatar nego ko će uspeti da se izbori za pravo da u njemu sluša predavanja ili malopre pomenuti ne vidi više jer je pomoću dodatnih rokova uspeo da da i poslednji ispit. A možda su samo zaboravili na studente... Najbolje procenite sami.

0 Comments