Edge of Tomorrow

Uveče volimo da pogledamo neki film kada imamo priliku. Sinoć smo gledali Edge of Tomorrow iz 2014. godine sa Tom Kruzom (Tom Cruse) i Emili Blant (Emily Blunt). Nisam sigurna kako bi se to prevelo na naš jezik a da ima smisla, pa neću ni pokušavati.

Izvor: Imdb
Za sve ljubitelje SF filmova, SF igrica, akcionih igrica i filmova... svideće vam se. Stvarno je neočekivan. Kao i svaki opisi na ovom blogu, ovde iznosim svoje mišljenje, svako razmimoilaženje slobodno ostavite u komentarima, rado ih čitam i odgovaram.

U glavnoj ulozi: Tom Kruz. Čini mi se da su svi ostali glumci sporedni. Ako ne čitate opise ovog filma, ne vidite plakat i neko vam samo pusti ovaj film bez objašnjenja i najave, film će vam biti odličan. Ukoliko nastavite da čitate ovaj tekst i posle njega potražite još opisa, nećete se toliko iznenaditi, a i opšti utisak može da se promeni.

Izvor: Imdb
Dakle, dalje čitate na sopstveni rizik. Attention: Spoiler alert!

Vanzemaljci su napali planetu Zemlju i porobili/pobili (nisam skapirala) veliki deo Evrope. Francuska "pada" i sve snage su skoncentrisane na Englesku i London kao poslednju barijeru ka Americi.
Amerika šalje svog vojnog majora, potparola za odnose sa javnošću koji nikada nije učestvovao u bitkama, u odlučujuću bitku kod Londona (Tom Kruza/ Kejdža). Iako se svim silama opirao, na kraju završava u jedinici J kao dezerter. U prvim minutima borbe na plaži - gine. Ali pre smrti vidi miljenicu vojske koju glumi Emili Blant kako gine.

Pri njegovoj smrt se dogodi nešto neobično. Upada u petlju gde pri svakoj smrti se budi i iznova preživljava dan od kada su ga proglasili dezerterom. Svaka borba ga uči nečemu novom i oformljava ga kao vojnika. Shvata da je zapravo borba na toj plaži suicidna misija gde šta god da ljudi urade i koliko god ljudstva da skupe i pošalju u tu bitku, ishod će biti isti. Planeta će biti poražena.

Petlje nisu kao u filmu "Dan mrmota" koji i pored svoje genijalnosti mi je bio izuzetno dosadan, ovaj ima nešto što drži pažnju pogotovo što ne prikazuju bas svaki dan ceo već je montaža i zamisao odlična.

Ovaj film je osvojio sledeće ocene:

Moja ocena: 9.0/10
Na Rotten Tomatoes sajtu, publika ga više voli nego što ga "pljuje", čak 90% njih. Ocena je 4.2/5
Imdb.com publika kaže nešto drugačije: 7.9/10 što i dalje nije loše.

S uzbuđenjem čekamo nastavak. Ako bude.

Javite utiske u komentarima...

0 Comments