Želim da vam život bude LEP!

Dragi moji, 
hvala vam što čitate ove moje misli, događaje i ostalo pisanije. Srećna vam svima Nova godina  i Božić, koju(i) god da slavite. Želim vam svima da budete srećni i samo srećni, jer kada ste srećni tada je sve ostalo rešeno... Život je lep! Prigrlite ga sa obe ruke i iskoristite maksimalno!

Planirala sam da postavim staru "novogodišnju" priču, ali umesto toga postavljam jednu meni dragu, najdražu, priču o ljubavi.
Uživajte...


ČOVEK I TIGAR



Smelo, hrabro i sa mnogo samopouzdanja prišao je divljoj životinji, retkoj skoro istrebljenoj vrsti belog tigra, spustio ruku na njegovo meko krzno i krenuo da rukom prolazi kroz tu čudno gustu dlaku.
Posle nekog vremena tigar se trže, praveći korak po korak unazad, vrteći glavom, odaljavajući se od čoveka, što je ovom nemom posmatraču izgledalo kao negodovanje ili pak borba tigra sa samim sobom protiv osećaja koji ga je ispunjavao. Nekim čudom, iskre su krenule da se pojavljuju, šire i sjaje oko te krznene životinje zaslepljujući čoveka toliko da je morao da se polako udaljava od tigra i pokrije oči rukama, propuštajući najneverovatniju stvar. Krvoločna životinja se za nekoliko sekundi pretvorila u malo mače sa snežno belim krznom i krupnim plavim očima u kojima su se sačuvale najjače iskre sreće. Gledajući pravo u čoveka, svog spasioca, mače se nadalo se da će ga ovaj poneti sa sobom i da ga nikada neće ostaviti, hraneći ga čistom ljubavlju i nežnosti dok god postoji.

Iz mog opusa objavljenih priča. Nastala 2010. godine i objavljena je među u najkraćim pričama iz 2010.godine u knjizi “Kuće u vazduhu” (“Alma”, 2010). Celu zbirku možete download-ovati u pdf-u sa sledećeg linka: 

ili kupiti preko njihove online stranice. 

(Za detaljnija uputstva čitalac se upućuje na sajt izdavačke kuće "Alma")

2 Comments

  1. Peica je sjajna,tigar je ovaj decko na slici?
    Muskaeci su dlakavi pa. . . Jer sam upravu?

    ReplyDelete
  2. Hvala :)
    'Tigar' je simbolika mene. 'Covek' je momak na slici. :)
    A zasto sam ja tigar... :) Malo misterije koja se moze demistifikovati pazljivim citanjem. ;)

    ReplyDelete